Haber

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 9. kez finalde

İSTANBUL (İGFA) – Son Avrupa Şampiyonu VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Fenerbahçe Opet’i 3-0 mağlup etti. Sarı-siyahlılar altın sette 15-12’lik skorla rakiplerini geride bırakarak bir kez daha finale yükseldi.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde 5 şampiyonlukla en çok galibiyet elde eden son şampiyon VakıfBank, üst üste 11. kez mücadele ettiği yarı finalde Fenerbahçe Opet’e konuk oldu. VakıfBank Spor Sarayı’nda ilk çabayı 3-0 kaybeden sarı-siyahlılar, rövanşı da aynı skorla kazanarak karşılaşmayı altın sete taşıdı. Altın seti 15-12 kazanan VakıfBank, tarihinde 9. kez CEV Şampiyonlar Ligi finaline damgasını vurdu.

Vestel Voleybol Salonu’nda Fenerbahçe Opet maça hızlı başlasa da VakıfBank kaptan Üzere liderliğinde toparlandı. Özellikle bloklarda etkili olan sarı-siyahlılar, 7 blok kaydettiği seti 25-22 kazanmayı başardı. İkinci sete de güçlü başlayan VakıfBank seti baştan sona önde götürdü ve 25-14’lük skorla durumu 2-0’a getirdi. Son seti 25-22 kazanan son şampiyon maçı altın sete taşıdı. VakıfBank altın sette 15-12 galip gelerek finale yükseldi.

VakıfBank’ta mücadelenin en skorer ismi 21 sayıyla Paola Egonu olurken; Gabi 18, müsabakanın en çok kazanan oyuncusu seçilen Kara Bajema 13, Chiaka Ogbogu 10 sayı kaydetti.

haber-akkus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu